duminică, 18 decembrie 2011

ITALIA

A trecut o luna de cand am ajuns aici. Copiii au deja 2 saptamani de scoala si, ceea ce e cel mai important, le place foarte mult. Incep la 8 si un sfert si termina la ora 15.15 si li se pare ca stau prea putin. Au doua ore de engleza intensiv, 2 pauze de joaca, pauza de masa, in rest matematica, arta, stiinte si restul orelor. Doamnele invatatoare fac tot ce se poate ca ei sa inteleaga si au spus ca sunt cei mai destepti copii din clasa. Romanii si turcii se pare ca sunt de departe cei mai instruiti copii. Acum, sper sa si ramana asa...
Au deja prieteni, Mihai e recunoscut pe strada de o multime de copii, mai nou si parintii stiu de el. Cartea lui de vizita ramane cocorul origami. Cred ca toate profesoarele lui au cate un cocor, la fel si doamnele de la cafenea, iar colegii lui invata de la el cum se face. Alt atu al lui sunt katasurile, pe care le executa cand ti-i lumea mai draga, dar care impresioneaza intotdeauna.
Cristian a stralucit din prima zi cand a copiat o pagina intreaga cu cuvinte in engleza, e adevarat, scrise cu litere de tipar, dar corect si ordonat.
Si-n timp ce doamnele nu mai pridideau sa-l laude, el juca piatra-foarfeca-hartie cu colegul de masuta, un pusti turc. Si radea, si era fericit. De unde dimineata il lasasem speriat... si plecasem cu inima stransa si cu ochii plini de lacrimi...
Asadar, am trecut cu brio ce era mai greu, adaptarea la scoala.

Si pentru ca am fost atat de cuminti, ne-a gasit si Mos Nicolae, desi nu eram inca in casa noastra, iar Mos Cracin azi ne-a adus bradul mult visat. Minune, pentru ca in Italia nu se mai taie brazi - sunt pe cale de disparitie - si toata lumea are brazi din plastic. Mihai a dansat de fericire, el a fost cel care a descoperit bradul. Cea mai mare frica a lor era ca Mos Craciun nu-i va gasi. Toti Mos Craciunii intalniti vorbeau engleza, plus ca erau falsi, asa cum si brazii erau fals - mergeau langa ei si-i miroseau si veneau asa dezamagiti... Si oare va stii Mosul unde vor sta ei, sau ii va cauta in Romania... Asadar, Mosul ne stie adresa. Si cum spiridusii Mosului lucreaza de zor, se pare ca ii asteapta si alte surprize.


va continua

3 comentarii:

  1. Paula a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "ITALIA":

    Ma bucur sa aud ca sunteti bine. Baietii se pare ca sunt chiar foarte bine :D

    Sarbatori fericite si Un An Nou cu sanatate si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuze Paula, am sters postarea si am refacut-o, blogul meu facea figuri, nu ma mai lasa sa adaug un paragraf si m-am suparat pe el... Nu am stiut cum sa-ti republic comentariul decat asa. Iti doresc si tie Sarbatori fericite cu sanatate si noroc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Luminita, sa va fie bine, sa fiti fericiti acolo! Si s-aveti sarbatori minunate!
    Imbratisari.

    RăspundețiȘtergere