joi, 25 iunie 2009

PREMII BLOGURESTI













De la o mamica talentata (Aventuri cu doi pitici). Le primim cu mare drag si le dam mai departe Marei si AndreiBell.

LOGOPEDIE

De pe forum adunate:

http://www.scribd.com/doc/14662090/EDUCAREA-MISCARILOR-ARTICULATORII - asta am cautat-o eu mult, f. buna!

http://www.cjraevn.ro/docs/cercetari/STUDII%20DE%20CAZ%20SI%20NOTIUNI%20TEORETICE%20DE%20TERAPIE%20LOGOPEDICA%20-%20Elena%20Miron.pdf - de la pagina 8 exercitii

http://www.corectarealimbajului.ro/

http://logopedie.blogcreativ.ro/

http://logopediaazi.blogspot.com/

http://logopedieprescolara.forumcreativ.com/

http://www.logopedics.info/index.php

MANIFESTUL MAFIEI MAMICILOR

... de pe www.ziarulcopiilor.com


Manifestul Mafiei Mămicilor: Citeşte şi dă-l mai departe!
By admin
Hot:

Nu că e al meu dar…

…orice cioară îşi laudă puiul…

şi oricum ai noştri sunt mai frumoşi/inteligenţi/descurcăreţi decât ai lor.

De câte ori ai rostit aceste cuvinte?

De câte ori, de când eşti părinte, n-ai înjurat sistemul? Pentru coada la care ai stat ca să-ţi iei foaia de concediu, pentru şpaga pe care a trebuit să i-o dai asistentei sau medicului, pentru că nu ţi-au dat locul în autobuz când erai în luna a şaptea, pentru că n-ai loc să treci cu căruciorul pe trotuar, pentru că a trebuit să te duci cu copilul în braţe să-ţi depui actele pentru alocaţia mizerie pe care o primeşti de la stat, pentru că n-ai cum să trăieşti din şase milioane pe lună (ok, recent ţi-au dat 85% din salariu, dar e de-ajuns?), pentru că nici la casele speciale nu ai întâietate mereu, pentru că în parcuri calci pe covoare de coji de seminţe şi la uşa cabinetului pediatrului tău e mereu coadă, pentru că nu există programare sau nu se respectă, pentru că pampersii numărul 2 dispar primii de pe raftul de la supermarket, pentru că între doi şi trei ani nu ai soluţie viabilă şi trebuie să dai jumătate sau mai mult din cât câştigi unei bone, pentru că nu sunt locuri destule în grădiniţe, pentru că şi la şcoală se intră pe pile, pentru că vrei ce e mai bun pentru tine şi ai tăi, dar ai învăţat între timp să citeşti etichetele?

Zi cinstit?

De câte ori n-ai zis ” E mafie peste tot?”

De câte ori n-ai sunat o prietenă să-ţi recomande pe cineva? Sau să întrebi de o şcoală bună? Sau ce cărucior merită banii? Sau unde să-ţi duci copilul la patinoar? Sau unde poţi merge în vacanţă cu copilul? Unde poţi să bei o bere şi copilul tău să se poată juca sub masă? De unde să iei tort? Pe cine să chemi să facă animaţie la petrecere? Unde găseşti un costum de pitic? Ce loc de joacă are spaţiu şi pentru mămici? Cum să faci să trăieşti şi tu puţin, chit că de-acum eşti la casa ta, ai copii, ai intrat în rândul lumii?

Noi avem un răspuns pentru fiecare dintre aceste întrebări. Pentru că am trecut pe-acolo. Sau, dacă nu noi am trecut pe-acolo, sigur nişte prieteni au fost în situaţia aceea. Noi ne-am săturat de paranoia. De E-uri. De program de la 9 la 19. De tăbliţele cu “Nu călcaţi pe iarbă”. De sforăieli. De propagandă. De reclame mincinoase.

Suntem cu toţii părinţi sau viitori părinţi. Avem veri, nepoţi, fini, cumnaţi, foşti colegi de şcoală, cunoştinţe apropiate. Şi, conştienţi fiind că din ce în ce mai puţini sunt cei ca noi, ne-am hotărât să ţinem aproape. Pentru că noi suntem ăia despre care circulă mesaje pe e-mail, cei ce-am crescut cu cheia de gât, ştim ce gust au bananele verzi. Nouă ne e dor de bomboanele cubaneze ca de caramelele bulgăreşti şi de Gala Desenelor Animate.

Noi nu ne lăsăm copiii să se uite la desene animate stupide. Noi avem pe hard Maria Mirabela şi Dumbrava Minunată. Ne plac filmele de la Pixar şi Disney, dar n-am uitat cine era Adnana şi vânăm prin anticariate exemplare rare de “Cipi, acest pitic uriaş”.

Nouă ne pasă de cât de curat e aerul pe care îl respirăm. Vrem să călcăm pe iarbă. Avem role şi biciclete. Vrem trotuare pentru pietoni şi piste pentru biciclişti. Vrem spectacole neviolente. Vrem să ne creştem copiii frumos. Suntem cu ochii pe medici. Pe profesori. Pe miniştri.

Mai tari decât CTC-ul. Mai brave decât jandarmeria. Mai bune decât pâinea caldă. Mămicile ştiu tot. Văd tot. Spun tot.

Alătură-te Familiei! Intră în Mafia Mămicilor!