miercuri, 3 februarie 2010

LANSARE LA CLUJ A POVESTILOR DREI. FIRICEL

Luni la ora 18 la Librăria APC CART de pe strada Piaţa Unirii nr 10 din Cluj, Ada Demirgian împreună cu Irina ne asteapta la lansarea transilvăneană a Poveştilor Domnişoarei Firicel! Dacă aveţi prieteni cu copii, luaţi-i şi pe ei!
Lansarea din Bucuresti a Povestilor Drei. Firicel a fost o lansare de basm.

AVALANSA ORIGAMI

Mihai e in perioada cand decupeaza toata ziua. Asa ca zilnic descopar hartii si hartiute prin toata casa. Si-atunci mi-l amintesc pe dl. Nicu spunand: Lasati-i sa decupeze. Copii, decupati, decupati, decupati... E ca si cand mi-as numara in gand ca sa ma calmez: 1, 2, 3, 4, ...10. De cele mai multe ori ajuta. Si-i pun sa le stranga doar doar or invata sa decupeze intr-un loc... si ei le strang ... aproape pe toate.
Luni l-au revazut la TV pe Bogdan, maestrul lor preferat origami. Asa ca au lasat deoparte decupajele si acum pliaza. Si cum Mihai n-a reusit sa faca gandacelul pe care l-a inventat Bogdan, a pliat si-a tot pliat pana a inventat o pisica. A fost suficienta o zi si casa mea s-a umplut de pisici. Multe, mari la inceput, apoi din ce in ce mai mici. Cu doua fete, una trista si una vesela, si cu un fel de buzunar in care poate purta foarte multe pisici mici. Care pisici mici au devenit apoi soricei... Au povestea lor, se cearta si se-mpaca, unele se numesc chiar Tom si Jerry.
Si-atunci le-am aratat cum se face o stea origami, postase o mamica pe forum la Activitaticopii. Acum am multe stele, mari si mici, initial coroane, acum stele cazatoare (adica le arunca prin camera si ele cad asa cum cad in atmosfera stelele cazatoare... ca mi-a explicat si stiintific fenomenul Mihai). Tati ii explicase lui si acum imi expunea el cu lux de amanunte cum sta treaba.
Si tocmai am vazut ascunse sub sifonier doua avioane... La noi avioanele sunt interzise. Am dat lege pentru asta, dupa ce unul aproape i-a scos un ochi lui tati. Si ca orice lucru interzis este acum mult mai interesant. Hmmm... 1,2,3,...10