miercuri, 21 iulie 2010

CONCURS POVESTI PENTRU CEI FOARTE MICI

Ziarul Copiilor are un nou concurs. Daca lasam copii sa deseneze singuri un personaj din povestea preferata, pot castiga un premiu de la Editura Gama.

Mi-a placut ideea asa ca le-am propus baietilor mei sa concureze si ei. Pentru noi a fost o adevarata provocare, pentru ca niciunuia nu-i place sa deseneze sau sa coloreze.
Cel mai simplu a fost sa-si aleaga personajul preferat. Initial fiecare il vroia pe PETER PAN. Cand s-au pus pe treaba, Cristian a dat de greu asa ca s-a sucit si a revenit la o pasiune mai noua, dar la fel de puternica: Piticul ROGVAIV, din Povestea Curcubeului a Adei Demirgian.
Iata-i la treaba:






Si iata operele de arta:
Dupa cum vedeti in desenul lui Cristian, Piticul Rogvaiv este stapanul Curcubeului. Doar el stie calea. El si Ada... Dar avem promisiuni ca o vom afla si noi...



Despre desenul lui Mihai, pot spune doar viziunea artistului: Peter este atacat cu bombe sus pe un nor. Pata neagra este explozia unei bombe care l-a ratat...



Si uite asa, intr-o seara aparent obisnuita, am descoperit ca Mihai chiar se pricepe sa deseneze (e adevarat, a desenat dupa model, dar nu-i asa ca-i talentat?), iar Cristian a desenat cu placere si de astazi stie sa deseneze si pitici.
Ambele desene au ajuns la panoul de onoare!
Iar eu nu-mi mai incap in piele de mandrie!