miercuri, 21 aprilie 2010

PAPANASII

Nu stiu de ce mi-a fost asa de frica sa incerc sa fac papanasi...
Cand de fapt e atat de simplu. 10 minute cu totul. E adevarat am facut doar din 250 g branza dulce. Nu va pot spune cu ce viteza au disparut :)) . Copiii n-au mancat, dar n-a fost o surpriza, niciodata nu i-a pasionat.
Dar sa va spun reteta:
- 250 g branza dulce (cumparata vrac, cantarita de dna. de la magazin, grasa, nu zemoasa)
- 100 g faina (am pastrat din ea sa-i tavalesc inainte de a-i praji, deci am pus cam 75 g in aluat, ochiometric asa)
- 1 ou (albusul l-am batut spuma ca am fost foarte stresata ca nu-mi ies si citisem eu undeva ca asa trebuie)
- o jumatate lingurita amoniac stins cu lamaie
- o lingurita de zahar
- un pic de sare

Toate amestecate, facute guguloaie ca la chiftele si mingiute de pus deasupra. Au iesit cam 6 bucati, daca tin eu bine minte. S-au prajit la foc potrivit si inauntru au fost foarte pufosi.

Pentru ornat: dulceata de visine si smantana!

Poze doveditoare:



Erau fierbinti, asa ca smantana s-a topit cand ii pozam eu. Drept urmare am mai aruncat niste smantana peste ei si i-am transformat in oameni de zapada:

MUZICA

De doua zile zambesc a primavara. Si-a Alifantis...

In rest... Mihai e fericit ca merge la Campionatul de kumite de la Brasov! Eu am in continuare un gol in stomac de cate ori ma gandesc... Voi supravietui insa, ca n-am incotro. Sa ne tineti pumnii sambata!