joi, 16 decembrie 2010

SCRISORILE LUI MOS CRACIUN

Ne-am intors tarziu. Cutiile postale de obicei le verifica copiii. E bucuria lor sa stranga pliante, hartii, plicuri, oferte... Au invatat ca unele sunt importante, altele doar lor le mai pot folosi.
Cand Bica si-a verificat cutia ei postala, si-au amintit si-au verificat si ei. Noi ne-am dus la lift, indiferenti ca de obicei.
- ... Mihai... e de la Mos Craciun! il aud pe Mihai dumirindu-se.
- Daaa, e pentru noi, nu e pentru parinti! se infoaie Cristian in spatele lui.
Ce mandri erau! Plicurile purtand stampila Oficiului Postal de la Polul Nord au fost intoarse pe toate partile si de noi. Cristian s-a opintit sa-l desfaca. Am reusit sa-l opresc pana sus la Bica unde n-a mai rezistat si-a deschis, intr-o ploaie de stelute, scrisoarea mult dorita. S-a oprit numai pentru ca nu dorea sa-si piarda nimic din praful acela magic. In spatele lui, Mihai se confrunta deja cu aceeasi problema. Pana sus la noi, Mihai aflase deja de ce unii copii nu mai cred in Mos Craciun. Era fericit si increzator. Noi suntem printre norocosi, pentru ca suntem cuminti si Mos Craciun crede in noi.
Apoi scrisorile s-au odihnit un pic, Cristian a adunat cu rabdare toate stelutele intr-o punguta, chiar si pe cea care poposise in pantoful meu, au mancat ceva si i-am trimis la culcare.
- Nuuu! Vrem sa citim scrisorile de la Mos Craciun!
Lui Cristian i-a fost greu s-o citeasca. Asa ca s-a schimbat in pijamale si-a incercat sa ne convinga sa-l ajutam. L-am incurajat sa mai incerce, macar pana isi termina Mihai scrisoarea. S-a foit si-a cascat ochii uimit ori de cate ori Mihai ne impartasea cate ceva din scrisoarea lui. Apoi s-a lipit de el si-a ascultat ce i-a scris lui Mosul.
Seara la culcare au dezbatut indelung cum sa faca cu fursecurile pentru reni. Cristi ar fi vrut de aseara sa puna, Mihai i-a tot explicat ca in seara de 24 decembrie trebuie pus, ca atunci vin cu sania Mosului. Pana la urma a ramas ca trebuie sa fac de pe 23 decembrie fursecurile, ca sa fie el sigur ca o sa aibe ce pune pe 24...
Tare incantati cum le stie el Mosul pe toate, Mihai mandru ca i-au placut Mosului si spectacolele pe care le organizeaza cu Cristi acasa, si cum danseaza, si ca-i mandru si el la campionate, n-a deconspirat nimic din restul scrisorii, si nici eu n-am insistat. Cristi, laudat ca e ordonat si ca a invatat sa citeasca singur, si-a primit atent mustrarile si n-a comentat nimic.
Il asteapta pe Mos la Bica, asa cum le-a promis, si-si imagineaza deja cum vor arata cadourile cerute.
- Dar voua cand va scrie Mos Craciun, mami?
- Nu mai are Mosul timp sa scrie si la oamenii mari, el acum e foarte ocupat sa indeplineasca dorintele copiilor.
Mos Craciun, daca nu stii deja, afla ca aseara ai fost bandaj pentru sufletul lui Mihai si aripi pentru trei suflete. Acum ochii lor sclipesc la fel cum sclipeau stelutele tale magice.

EXAMEN 4 KYU

Cel mai greu examen pe care l-a sustinut Mihai. Si posibil una din cele mai valoroase lectii pe care le-a primit pana acum. N-a pregatit examenul acesta cu toata seriozitatea, a fost mai relaxat decat alte dati si asta s-a vazut. Talentul, fara munca, n-are stralucire.
Probabil ca o sa-si ia revansa in ianuarie. Depinde numai de el.
Acum are centura verde.