luni, 18 octombrie 2010

ROBIN HOOD

- Mami, vreau si eu o carte sa citesc.
Ma baraia de 2 zile. Am lasat vasele si am plecat sa-i caut eu. Intradevar, nici o carte nu avea doar litere mari. I-am gasit in schimb carticica aceea cartonata cu litere mici si mari de tipar si cu imagini, care-i placuse si lui Mihai. A "citit-o" indelung, apoi mi-a cerut iar:
- Mami, dar vreau si eu o carte sa citesc.
Asa ca i-am dat o carte cu Peter Pan, din cele de lipit si colorat. Cate 4-5 randuri pe pagina. Si-am plecat. Dupa un timp am trecut prin dreptul camerei. Baiatul meu era cufundat in lumea literelor, studiind carticica cu litere ca pe un veritabil dictionar. Ne-am asezat langa el si ... surpriza! Lega cuvintele. Si uite asa, intr-o banala noapte de octombrie (16.10.2010), doi parinti emotionati au stat cu gurile cascate la un pusti care citea literele si le unea apoi uimitor de bine. Cand a terminat toate randurile de pe pagina, si-a pus drept semn cartea minune cu litere si imagini pentru litere, a inchis cu grija cartea cu Peter Pan si-a zis:
- Azi nu mai citesc, ca-s obosit (era 11 noaptea...). Dar am citit azi o pagina intreaga. Maine o sa citesc doua!
Si stiti ceva, asa a facut!

N-am inceput cu inceputul...
Mihai a adormit citind in ultimele zile. Robin Hood s-a dovedit a fi cartea magica. De cand o cautam.... Am fost uimita sa observ din povestirile lui ca l-au marcat pana si descrierile castelelor, a camerelor, a hainelor pesonajelor. Cred ca e prima oara cand tine minte numele personajelor. In fiecare seara, cand ne pregateam de culcare, Mihai nu mai era disponibil la chitaiala. Se retragea in camera lui cu Robin Hood, si nu-l mai interesa nimic.
Robin Hood l-a fermecat pe Mihai si l-a motivat pe Cristian.



Sunt taaare mandra de ei!