joi, 26 noiembrie 2009

JOCUL JESTER - SUCCES GARANTAT


Am plastifiat plansa, am listat regulile si am cumparat o pereche de zaruri colorate si niste maimutoi zambareti (care au si magnet) pe post de pioni.
Le-a placut foarte tare, Mihai ma astepata acum sa ma joc si eu cu ei.
Multumim JESTER!!!

EXPERIMENTE

Exista o multime de experimente pe care le putem realiza acasa cu copiii. Sunt simple si distractive si dintr-o astfel de joaca copiii pot intelege mai usor natura inconjuratoare.
Am vazut pe site BALONUL MAGIC.
Iata cum ne-a iesit noua acest experiment:




Atentie! Bicarbonatul intra in reactie cu otetul din sticla imediat, avertizati copiii sa nu se sperie. Se face multa spuma si iese rapid din sticla. Daca puneti repede balonul il veti urmari cum se umfla. Daca nu, puteti vedea cum iese spuma ca un vulcan.



Daca sunt mai mici se vor distra si vor tine minte ca bicarbonatul poate face vraji. Daca sunt mai maricei puteti sa le vorbiti despre gaz, volum, reactii chimice.



CURCUBEUL

Am facut un experiment in urma caruia am obtinut un CURCUBEU. Am avut nevoie de un vas transparent cu apa, o coala alba, o oglinda si o lanterna puternica.



Se tine oglinda pe jumatate in apa iar lumina lanternei se orienteaza spre partea oglinzii de sub apa. Lumina reflectata de apa se capteaza pe coala alba si se va putea observa cum se descompune in culorile curcubeului.
Noi am descoperit ca daca e lumina stinsa in camera, curcubeul se vede mult mai bine.
Va pun ce am reusit sa pozez. Scuzati calitatea pozelor, sunt facute fara blitz si nu tocmai in conditii de studio...




Prietenii de pe ACTIVITATICOPII s-au prins in joc. Ce ziceti, va jucati si voi?

CE-AU MAI FACUT BAIETII MEI

Aseara picii mei m-au asteptat cu noile lor inventii. Este vorba despre scutul din hartie A4, sabia-sageata (adica o sabie cu 2 functii, depinde cu cine si cum te lupti) si un nou model se coroana, la mare lupta cu un coif mic-mic de se tine cu greu in echilibru pe crestetul capului. Da, suntem in continuare in epoca luptelor, dar sunt lupte cu valuri de ras si cu multa fugareala. Astept sa treaca, am inteles ca e nelipsita in evolutia fireasca a baietilor. Slava Domnului ca nu e paruiala pe bune.






In schimb serile sunt magice. Pentru ca mai nou eu adorm pe povesti inventate de ei. Si facem cu randul, o seara Mihai, o seara Cristian, o seara eu... si tot asa. Si in fiecare seara cand se stinge lumina amandoi isi disputa dreptul de a spune el povestea.