marți, 27 septembrie 2011

PROIECT "COPIII CU AUTISM MERG LA SCOALA"

Dragii mei,

Mai jos aveti mesajul unei foarte bune prietene si o mama minunata Andreea Sorescu ce trece prin momente grele si care prin asociatia lor propun un proiect spre finantare catre Raiffeisen Bank. Necesita o inregistrare si un vot catre proiectul lor. Va rog mult sa ma ajutati sa-i sustinem, votati-i si veti da o mana de ajutor la pregatirea pentru integrare in scoala a 16 copii autisti si training-ul a 30 de cadre didactice in tehnici de lucru cu copiii autisti. M-as bucura mult sa le vad finantata ideea. Termenul limita este 30 septembrie. Va multumesc din suflet. Daca puteti trimite si mai departe catre alte persoane , raman datoare cu povesti din implementarea proiectului.

Iata pasii ce trebuiesc facuti pentru a vota:
- intra pe https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ si creeaza-ti un cont folosind un email valid (ti se va trimite un email de activare a contului)
- dupa activarea contului, logeaza-te la aceeasi adresa https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ , alege categoria "Proiecte ONG" si apoi zona Bucuresti si voteaza pentru proiectul "Copiii cu autism merg la scoala".

Va multumesc mult si va rog sa nu uitati ca termenul limita este 30.09.2011,
Cornelia


IATA SI MESAJUL:

Draga prietena/prietene,

Cand a vrut sa-si inscrie fetitele gemene, in varsta de 5 ani la gradinita, o mama s-a lovit de refuzul directorului institutiei: „Gradinita nu e casa ta”. Acesta a motivat prin faptul ca cele două fetite, diagnosticate cu autism, „perturba echilibrul gradinitei” si nu a lasat-o pe mama sa completeze cererea de inscriere, pentru ca „oricum nu va fi aprobata de consiliul gradinitei”.

Este o situatie cu care parintii copiilor diagnosticati cu tulburari din spectrul autismului se confrunta des, atunci cand vor sa-si inscrie copiii la scoala sau la gradinita. Acestor copii, afectati de una dintre cele mai grave tulburari de dezvoltare, li se refuza astfel dreptul de a se integra in invatamantul de masa si in societate.

Proiectul „Copiii cu autism merg la scoala” isi propune sa schimbe aceasta realitate si sa creasca gradul de integrare in invatamantul de masa a copiilor cu autism din Bucuresti, oferindu-le, astfel, sansa la o viata independenta. Prin activitătile proiectului, ne propunem sa:
• Pregatim pentru scoala 16 copii cu autism, de varsta prescolara si scolara.
• Instruim 30 de cadre didactice privind nevoile speciale ale copilului cu autism in procesul de integrare scolara
• Crestem gradul de acceptare a parintilor de copii tipici, pentru a primi alaturi de ei copii cu autism.

Credem ca, prin formarea cadrelor didactice si prin informarea parintilor, copiii cu autism pot fi mai usor integrati in invatamantul de masa, un pas necesar pentru o viata normala.

Copiii cu autism au nevoie de votul tau! Intra pe https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ , creeaza-ti un cont , alege sectiunea Proiecte propuse de ONG-uri, alege Bucuresti de pe harta galbena si voteaza proiectul Copiii cu autism merg la scoala!
Data limita: 30 septembrie

Calde multumiri,

Asociatia Invingem Autismul
www.invingemautismul.ro