duminică, 24 ianuarie 2010

INGERII DE ZAPADA

Noi le zicem fluturi. Mihai stia insa de ingeri, asa ca el a facut aripi. Cristian nu s-a lasat si a dat si din picioare, asa ca el a facut un fluture.




Si pentru ca noi nu prea am stat la bulgareala decat pe fuga seara, am poposit ieri la -20 de grade, sau cate or fi fost pe la ora 15, in parcul de langa sala unde facem karate. Mie mi-a inghetat mana pe aparatul foto, Mihai a gasit in zapada iarba...
Iar la intoarcere pentru ca-i promisesem niste turturi uriasi lui Cristian, a trebuit sa ma cocot si sa ma tin de promisiune.


BOMBOANE RAFAELO

Mie imi plac tare mult. Gasisem mai de mult pe blog la Teo o reteta care mi s-a parut ok. Si cum ea e draguta si pune si poze, parea usor de facut. Mai mult a durat sa-mi fac curaj sa o incerc.

- 150g zahar pudra cu vanilie
- 200g lapte praf
- 200g nuca de cocos
- o tabla de unt
- 2 foi de napolitane cu vanilie
- 100g migdale intregi


Cu mixerul se bate spuma untul cu zaharul pudra si apoi se adauga laptele praf, nuca de cocos si foile de napolitane. Initial am incercat sa sfaram cu mana foile, dar n-am reusit. Asa ca le-am maruntit la robotul de bucatarie (daca nu sunt maruntite bine te inteapa la mana cand faci guguloaiele). Mi-au iesit aproape 40 de bomboane. Si nu le-am facut prea mici, ca mi-am pierdut rabdarea la un moment dat. Intregul amestec este sfaramicios si l-am framantat cu mana. Nu l-am mai pus in frigider ca in reteta originala ca nu mi s-a mai parut ca are nevoie sa se intareasca.







Copiii si-au facut curaj si le-au gustat, dupa ce initial au bombanit ca nu-s cu ciocolata. Au spus apoi ca le-a placut si ca seamana cu cele cumparate. Asa mi se pare si mie. Dl. sot a zis ca-s de vis. Si le-a injumatatit...

REVIN:
Data viitoare o sa pun mai putina nuca de cocos. Si e mai buna la temperatura camerei.

MORISCA COLORATA