miercuri, 27 iulie 2011

VACANTA LA MARE - CANTONAMENT EFORIE

Pentru ca nu vreau sa raman restanta ca alte dati, pentru ca a fost frumos si pentru ca vreau sa ne amintim.
Copiii au avut norocul sa stea singuri in camera, amandoi, asa cum visau ei, prefata la tabara de acum. Apa a fost perfecta, cand balta cand cu valuri, dar mereu calda si limpede. Nisipul curatat diminetile si de trupa noastra venita sa-si tina antrenamentul in primele raze ale diminetii, copiii frumosi si dornici de distractie, nu molesiti ca-n alti ani, mici ca varsta dar descurcareti.
Program de cantonament, cu somn la pranz si joaca la antrenamentul de pe plaja, cu 3 reprize de forta in apa, din care unul in kimonouri, spre marea bucurie a lui Mihai, care "de cand era centura albastra - de i se facuse in apa NEAGRA" n-a mai facut asa antrenament. Anul acesta a fost si botezul lui Cristian la flotarile, abdomenele si genoflexiunile facute in apa, la inceput evitate, apoi executate cu curaj si mandrie. Mihai a fost sef de grupa anul asta, lucru de care e foarte mandru, si a fost si in grupa care la stafeta a castigat inghetata de la sensei, alt lucru de care e foarte mandru.
Noi, am furat niste somn de pranz, am tras de noi diminetile pentru antrenament, si ne-am balacit cat am putut de mult.
Copiii au inodat prietenii, au jucat fotbal pe plaja, Mihai s-a tavalit in toate felurile in nisip, si-a inotat in toate felurile in apa. Acum face si pluta, si pe fata si pe spate, sta in maini sub apa, a prins curaj si face tot ce-i trece prin cap. Cristi a intrat si el cu curaj in apa marii, nu cat Mihai, dar mult mai mult decat in toti anii de pana acum.
Eu m-am jucat de-a fotograful, incercand sa imortalizez amintiri pentru toti. Si am cateva poze chiar reusite, am si poze de duzina dar care pastreaza in ele soarele vacantei si briza marii, stau toate cuminti, asteptand sa fie rasfoite de parinti curiosi si copii nostalgici.
Franturi: