sâmbătă, 18 septembrie 2010

INVINGATORUL

Astazi am participat la cea mai emotionanta petrecere cu copii. In primul rand emotionanta pentru mine pentru ca am revazut colegi de serviciu, dupa 7 ani, si-am constatat cu surprindere ca acum toti aveau copii...
Apoi a fost petrecerea in sine: aniversarea lui Tudor. Tudor este la cei 5 ani ai lui un MARE invingator. S-a luptat cu un balaur infiorator numit autism si l-a invins ca un adevarat voinic. Mama mai fericita nu-mi amintesc sa fi vazut vreodata. Iar emotia ei se impletea cu bucuria celor din jur si cu fericirea copiilor lasati liberi intr-un super loc de joaca. Atatea sentimente bune impletite ar putea fi ingredientele unei potiuni magice, ca-n povesti.
Nu stiu cum au fost celelalte aniversari ale lui Tudor. Dar cred ca aceasta a fost cea a victoriei. Eu asa am simtit-o.
La multi ani Tudor! Sa fi sanatos si norocos!

ATELIERE PENTRU COPII LA CARTURESTI

"Şcolăreşti la Cărtureşti vă cheamă în clasa din mansarda Cărtureşti, Arthur Verona, nr. 13-15. Avem în orar lecţii interactive cu profesorii de la Şcoala Internaţională Mark Twain, ateliere de regie organizate în cadrul festivalului de film pentru copii şi adolescenţi Kinodiseea şi lectură susţinută de Ada Demirgian, autoare de cărţi pentru copii.

Nu strigăm catalogul şi nu punem absenţe, dar cu siguranţă o să vă pară rău dacă lipsiţi de la cursurile de geografie şi geologie distractivă, cântat la instrumente de percuţie, introducerea în lumea filmului şi multe altele, aşa că notaţi cu atenţie datele de mai jos:
- Geologie şi Geografie distractivă, prof.Viorel Capatina, 17, 24 septembrie, ora 18:00
- Atelier de muzică, prof. Rodica Haţegan, Octavia Paul, 22, 29 septembrie, ora 18:00
- Un altfel de a te cunoaşte…, psih. Melania Stefanescu, curs de psihologie adresat copiilor, 20 septembrie, ora 18:00
- Povestea celor 3R – respect, responsabilitate, recunoştinţă! psih. Melania Stefanescu, curs de psihologie adresat părinţilor, 27 septembrie, ora 18:00
- Atelier de regie Kinodiseea, 25, 26 septembrie, înscrieri şi detalii la contact@kinodiseea.ro.
- Lectură din Robin Hood şi Poveşti cu prinţese, invitată Ada Demirgian, 23 septembrie, ora 18.30"

Sursa: WWW.ACTIVITATICOPII.RO care au preluat-o de pe BLOG-CARTURESTI
(am scris sursele in ordinea in care le-am gasit)
De seara de lectura stiam chiar de la ADA.

Noi am fost vineri seara si ne-am distrat de minune. Copiii au invatat despre formarea muntilor si despre vulcani jucandu-se cu plastilina si provocand eruptii cu ajutorul amoniacului.
Ce frumoasa ar fi scoala daca toate informatiile ar veni asa, cu exclamatii de uimire si de bucurie!
Cei de la scoala Mark Twain International asa se lauda. Ei sunt cei care sustin aceste lectii distractive in mansarda de la Carturesti.