vineri, 15 octombrie 2010

TT

De cand vroiam sa vorbesc despre TT...

TT este un trenulet care a intrat in viata noastra anul trecut. Aniela m-a rugat sa-i spun ce parere am despre povestea ei, si m-a cucerit de la prima lectura. Cuvinte simple, onomatopee haioase, desene minunate, o multime de lucruri de invatat dintr-o carte pentru varsta mica, totul spus cu candoare si drag de copii.
A doua zi l-am prezentat pe TT copiilor. Cristian a fost fermecat pur si simplu. Ajunsesem sa-i citesc in fiecare seara povestioarele (nu aveam imagine decat pentru cateva pagini, restul s-a lucrat si pus la punct mai tarziu, va fi si pentru noi o surpriza). Dimineata, cand erau prea somnorosi, ii pofteam in vagoane si pe ritmul lui te-duc-te-aduc se ridicau razand.
Cand am aflat ca se vor publica patru carticele cu aventurile lui TT, la noi acasa a fost sarbatoare. Cristian ma intreba zilnic de ele. Le-am asteptat Craciunul trecut, sarbatorile de Pasti nu erau gata... Asa ca am incercat sa nu mai amintesc de TT.
Din cand in cand insa, Cristian isi amintea.
Aseara nu m-am putut abtine si i-am spus. Peste o luna, 2 din carticele vor fi gata.
S-a bucurat tare-tare si m-a rugat sa ii mai citesc un pic... Nu-l uitase, bineinteles.

Asadar, pe 20 noiembrie 2010, la ora 11.00 va invitam la lansarea lui "TT la oras" si "Te-duc-te-aduc" la Targul de carte GAUDEAMUS - Standul Editurii Aramis.

Textele sunt in romana si engleza, iar ilustratiile sunt executate manual intr-o tehnica speciala care da un efect tridimensional, de Aniela Tanase!
Cartile cu TT fac parte din acea categorie de carti la care la fiecare rasfoire mai descoperi ceva. Au un scop educativ si desi sunt facute pentru copii cu varsta mica, merg foarte bine si la cei mari, care vor descoperi mai repede amanuntele si vor admira altfel desenele. TT va deveni usor prietenul tuturor.
Noi acum am ajuns la provocarea limbii engleze.

Si ca sa vedeti ca am dreptate, va ofer (cu acordul Anielei), cateva imagini:

TT la oras






Te-duc-te-aduc







Pe scurt, cam ce veti gasi in carti, apropo de partea educativa:
Limbi: romana, engleza
Culori: ROGVAIV
Forme (cerc, dreptunghi, oval, luna, stea)
Meserii: sofer, doctor, pompier
Vehicole: ambulanta, masina de pompier, bicicleta, masina, autobuz, tramvai
Zgomotele de vehicole, zgomotele orasului…
Natura: flori, pomi, parcuri, pasari, insecte
Numere/Numarat: fiecare pagina contina elemente ce pot fi numerate.
Cladiri: gara, spital, blocuri, hotel
Semne de circulatie: stop, trecere la nivel cu cale ferate, H
Forme de relief: campii, dealuri, munte, mare, rauri, desert…

Si, sa nu uit! Cartile contin si o jucarie care poate fi facuta impreuna cu parintii. Trenuletul din imagine.



N-am spus nimic de Aniela Tanase, "mamica" lui TT.
Aniela are o familie minunata si traieste de ani buni in America. Rar mi-a fost dat sa vad asa o familie unita si frumoasa ca a ei.
Site-ul ACTIVITATICOPII a aparut din dorinta ei de-a oferi si copiilor din Romania macar o parte din activitatile de care se bucura copiii ei, si sa ajute cat mai multi parinti sa fie alalturi de copiii lor prin joaca. Ea este sufletul site-ului ACTIVITATICOPII, site care intr-un an a crescut ca Fat Frumos cat altii-n patru, a castigat o groaza de prieteni si a strans idei cat sa n-ai timp sa le mai vezi pe toate.
Tot ce face, face gratis. Eu consider ca e important sa precizez asta. Orele ei de munca din spatele site-ului sunt pasiune pura si dragoste pentru copii. Amploarea pe care a luat-o site-ul este oglinda efortului si felului ei de a fi. Intrati pe site si o veti cunoaste pe Aniela Tanase.

Aniela, iti doresc succes in tot ce-ti propui!
Iar lui TT ii doresc sa aiba cel putin succesul pe care l-a avut la noi in familie si sa ajunga si DESEN ANIMAT!