joi, 3 septembrie 2009

MICII ARTISTI

Cea mai mare satisfactie pe care am avut-o de cand ma joc de-a lucrul manual cu copiii mei am avut-o cand am venit acasa de la serviciu si mi-au aratat ce au inventat ei singuri. Surprize pentru mami se numeau. Ca era o casa de hartie, o coroana de rege sau o mana, toate au fost creatia lor cap coada. E adevarat, camera unde lucrau era de multe ori de nerecunoscut. Dar nimic nu se compara cu bucuria reusitei lor. Si cu mandria ca au creat ceva.
Intr-o seara, cand alegeam ce ne-ar place sa facem pentru concursul de pe forumul activitaticopii, Mihai a vrut sa-l las singur sa se uite. Si uite asa a facut el cunostinta cu multe din lucrarile postate la ACTIVITATICOPII. Stie deja cum sa navigheze si sa caute prin site. In seara cand postam lucrarea lui Cristian pentru concurs, Mihai s-a dus in sufragerie (unde ramasesera toate intinse pe birou) si a creat PESTELE MISCATOR. M-a intrebat atunci daca nu poate sa puna si pestele lui langa lucrarile de pe site. I-am raspuns ca poate, doar ca ar trebui pozate etapele, ca cei care ar vrea sa-l faca sa poata sa se lamureasca mai bine.
Dupa 3 seri de la primul pestisor facut, seri in care nu a fost acasa ci la bunici, abea intors acasa, Mihai s-a apucat de treaba. Si pentru ca si-a dorit atat de tare sa va arate cum a realizat el PESTELE MISCATOR, va pun si aici etapele. Speram sa va placa. Este o lucrare pe care o pot realiza si copiii foarte mici, asa mi-a zis Mihai sa va zic.
Aveti nevoie de hartie colorata, lipici, foarfeca, un pai si o carioca

Se deseneaza conturul unui peste pe spatele hartiei colorate si apoi se decupeaza.

Se lipeste pe spate paiul si se asigura ca nu se va dezlipi usor lipind peste pai o fasie de hartie.


Apoi se face si ochiul

si gata, aveti un PESTE MISCATOR!

Nu-i asa ca nu-i greu?