marți, 8 septembrie 2009

DE-AS FI HARAP ALB

Ori imi cunosc foarte bine copiii, ori imi seamana ... cert e ca ma pricep. Aseara am ajuns acasa cu DVD-ul de la Jurnalul National, De-as fi Harap Alb. Urmarea? Toata seara asta au vazut. De 3 ori. S-au culcat numai dupa ce le-am explicat ca a 2-a zi il vor putea vedea de cate ori vor dori. Eu n-am apucat sa vad decat bucati, si asta pt ca m-a innebunit Mihai cu " Hai mami, uita-te, trebuie sa vezi asta...! Si asta! Maaamiii, uita-te!"
Si pentru ca la noi povestea lui Harap Alb este oricum in top (avem povestea Electrecord si am vazut de vreo 3 ori si piesa de la teatrul Ion Creanga - nu ratati spectacolul asta, e extraordinar) au inteles si subtilitatile despre poveste, pentru ca filmul este o versiune mai moderna. Si mi-a placut teribil sa vad ca au inteles si glumele dintre randuri.
Astept cu nerabdare partea a 2-a la Maria Mirabela, adica Maria Mirabela in Tranzistoria. Sper ca n-o vor rata din colectie!
Sa nu uit, MULTUMESC FRUMOS celor care au facut posibila apariatia acestei colectii de dvd-uri.

ATELIER INTERESART

Duminica trecuta am mers la INTERESART sa "ridicam" premiul lui Mihai de la unul din concursurile mai vechi de pe Activitaticopii. Premiul consta intr-un atelier.
Copiilor le-a placut foarte tare, iar mie personal mi-a mers la inima stilul dnei Valentina Popescu. I-a lasat sa faca totul singuri, delicata si parca invizibila, i-a ghidat atat de natural si le-a pus la dispozitie atatea minuni... Stau si ma intreb daca le-a placut asa tare cand magazinul era practic devastat fiind in plina mutare, cum s-ar fi simtit copiii daca nimeream intr-una din zilele obisnuite de atelier, cand sunt mai multi copii, e si muzica si din cate am auzit dna face si ceva bun. Dar cu siguranta o sa aflam, pentru ca o sa mai mergem, mai ales ca ni s-a promis ca vor fi ateliere si seara in timpul saptamanii.