duminică, 21 noiembrie 2010

GAUDEAMUS DE POVESTE

Gaudeamus anul acesta a fost sub semnul povestilor.



Cristian a fost prezent la intalnirea cu TT cel mult asteptat, foarte incantat ca, in sfarsit, va putea rasfoi caticelele cu aventurile lui. Doar ca tati n-a inteles asta si le-a lasat sigilate ca sa am eu placerea de a le deschide prima. Asa ca, sambata noapte, la ora 1.00, inchideam carticelele si le puneam deoparte cu promisiunea ca vom face impreuna si trenuletele si ca data viitoare vom citi si in engleza. Mi-a placut incantarea lui cand a descoperit imaginile si am fost tare fericita ca l-am prins in joc pe Mihai, care a reusit sa traduca bucati din textul in engleza. Asadar, Aniela, sa stii ca TT a ajuns cu bine la destinatie si se simte la noi ca la el acasa.

Astazi am ajuns la timp la lansarea "Calatoriei in curcubeu". Cu greu i-am oprit pe baieti sa nu divulge prietenilor numele Piticului buclucas. Mi-a placut atmosfera de familie din jurul Adei, mi-a placut de Irina, care de la inaltimea celor 5 ani ai ei a vorbit asa de frumos multimii adunate acolo. Cartea arata minunat, CD-ul a iesit super. Cred ca acum Piticul este pregatit sa deschida portile curcubeului tuturor copiilor.



M-am bucurat apoi cat am putut de targ. M-am regasit cu CasaRetro, am descoperit standul editurii Soarele si Luna unde ne-am reintalnit cu Alina Darian, am vazut de departe ornamentele origami ale lui Bogdan de la standul editurii Erc Pres, am vazut o multime de oameni mari si mi-am bucurat ochii cu o mare parte a cartilor expuse. Am profitat de reduceri, mi-am cumparat si mie carti pe care mi le doream de mult, am avut bucuria sa-i gasesc lui Mihai partea a 2-a a Jurnalului unui pusti, si mai presus de toate am ajut sansa sa descopar un film pe care-l caut de ani de zile: Maria Mirabela in Tranzistoria. Am intrebat de el la standul unde vorbea nepoata dnei. Elisabeta Bostan, si-am aflat ca au pus ambele filme pe un dvd. Inutil sa va mai spun ca la noi filmul Maria Mirabela a rulat de zeci de ori, ca sunt zile cand ma trezesc fredonand cantecele lor, ca mi-era dor sa-l revad si ca-mi pierdusem speranta ca cineva isi mai aminteste de el, cu atat mai putin ca cineva il va reinvia pe un dvd. Sunt fericita ca au facut-o acum, cand copiii mei mai sunt la varsta cand il pot gusta din plin.
Mi-a placut tare mult targul anul acesta.

VICECAMPIONUL DE AUR

Mihai a castigat medalia de argint la campionatul national de kata, categoria sub 10 ani. Dupa un baraj pe care l-a pierdut, dar in urma caruia sempai i-a dat titlul de campion. Pentru ca, indiferent de locul obtinut ieri, Mihai s-a intors acasa cu mai mult decat o cupa. S-a intors cu recunoasterea muncii si a talentului lui. Si stiu ca parerea lui sempai este foarte importanta pentru el. Mai importanta decat orice medalie.
La sincron au avut baraj pentru locul 3. L-au pierdut, desi au mers ceas. Suparare mare, a bombanit cum nu l-am auzit niciodata. Au fost si povesti urate ieri, legate de note, contestatii... Nu vreau sa vorbesc despre ele. Pentru mine nu conteaza, desi pe el l-au afectat. Mie mi-a placut cum au evoluat. Mi-a placut de el, de puterea lui de a se concentra si am fost foarte foarte foarte mandra de el. Am auzit comentarii legate de cum evolueaza de la oameni pe care nu-i cunosteam. A fost remarcat, admirat. Emotiile si le-a transformat in energie. A fost sigur pe el.
Si a recastigat increderea mea in el.
Asadar, Mihai s-a intors invingator ieri.
Inainte de barajul de la sincron:



Poza de la premiere (aparatul meu n-a mai declansat in cele cateva secunde cat au fost toti 3 pe podium, asa ca pun si eu ce am):



Campionii de la noi de la sala:



Am primit o poza cu podiumul complet. Multumesc frumos!