Nu stiu de ce mi-a fost asa de frica sa incerc sa fac papanasi...
Cand de fapt e atat de simplu. 10 minute cu totul. E adevarat am facut doar din 250 g branza dulce. Nu va pot spune cu ce viteza au disparut :)) . Copiii n-au mancat, dar n-a fost o surpriza, niciodata nu i-a pasionat.
Dar sa va spun reteta:
- 250 g branza dulce (cumparata vrac, cantarita de dna. de la magazin, grasa, nu zemoasa)
- 100 g faina (am pastrat din ea sa-i tavalesc inainte de a-i praji, deci am pus cam 75 g in aluat, ochiometric asa)
- 1 ou (albusul l-am batut spuma ca am fost foarte stresata ca nu-mi ies si citisem eu undeva ca asa trebuie)
- o jumatate lingurita amoniac stins cu lamaie
- o lingurita de zahar
- un pic de sare
Toate amestecate, facute guguloaie ca la chiftele si mingiute de pus deasupra. Au iesit cam 6 bucati, daca tin eu bine minte. S-au prajit la foc potrivit si inauntru au fost foarte pufosi.
Pentru ornat: dulceata de visine si smantana!
Poze doveditoare:
Erau fierbinti, asa ca smantana s-a topit cand ii pozam eu. Drept urmare am mai aruncat niste smantana peste ei si i-am transformat in oameni de zapada:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata bine...mmm, yam-yam. Eu am facut o singura data, au iesit buni, si mi-e pofta de fiecare data cand vad papanasi in meniul fiica-mii la cresa.
RăspundețiȘtergereDar n-am mai repetat experienta pentru ca data trecuta i-am prajit intr-un litru de ulei :((
Eu am pus ulei cam ca la cartofii prajiti. Erau scufundati pe jumatate.
RăspundețiȘtergeredar papanasi fierti nu va plac? Stiti reteta?
RăspundețiȘtergereAdevarul e ca si astia sunt excelenti. Am incercat o data si mi-au iesit atat de tari, ce e drept era alta reteta.
Cam cat e 75 de gr de faina( retard intrebare dar noah :D )
Lore, eu am lasat cam o lingura cu varf deoparte. Acum ce sa zic, am mai facut o data de atunci si am pus aproape toata faina, ca mi s-a parut ca a iesit prea moale... Oricum ies lipicioase si le tavalesti prin faina ca sa le poti rotunji. Cred ca amoniacul face toata smecheria, si albusul batut spuma. Ca mi-au iesit.
RăspundețiȘtergereCei fierti, am facut o singura data, cand era Mihai mic, si-am zis atunci ca lui nu-i pot da prajiti. Nu i-au placut nici lui nici mie... De-aia nu i-am mai incercat. Poate nu m-am priceput eu, ce sa zic.
MMMM, yam Great work!! Congratulations!!
RăspundețiȘtergerehttp://balapertotarreu.blogspot.com
Barcelona
Frank