Mie imi plac tare mult. Gasisem mai de mult pe blog la Teo o reteta care mi s-a parut ok. Si cum ea e draguta si pune si poze, parea usor de facut. Mai mult a durat sa-mi fac curaj sa o incerc.
- 150g zahar pudra cu vanilie
- 200g lapte praf
- 200g nuca de cocos
- o tabla de unt
- 2 foi de napolitane cu vanilie
- 100g migdale intregi
Cu mixerul se bate spuma untul cu zaharul pudra si apoi se adauga laptele praf, nuca de cocos si foile de napolitane. Initial am incercat sa sfaram cu mana foile, dar n-am reusit. Asa ca le-am maruntit la robotul de bucatarie (daca nu sunt maruntite bine te inteapa la mana cand faci guguloaiele). Mi-au iesit aproape 40 de bomboane. Si nu le-am facut prea mici, ca mi-am pierdut rabdarea la un moment dat. Intregul amestec este sfaramicios si l-am framantat cu mana. Nu l-am mai pus in frigider ca in reteta originala ca nu mi s-a mai parut ca are nevoie sa se intareasca.
Copiii si-au facut curaj si le-au gustat, dupa ce initial au bombanit ca nu-s cu ciocolata. Au spus apoi ca le-a placut si ca seamana cu cele cumparate. Asa mi se pare si mie. Dl. sot a zis ca-s de vis. Si le-a injumatatit...
REVIN:
Data viitoare o sa pun mai putina nuca de cocos. Si e mai buna la temperatura camerei.
Chiftele de mălai cu legume
Acum 9 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu