luni, 13 decembrie 2010

TRUFE DE CIOCOLATA

Sambata am fost la Institutul Francez la un atelier de poveste si de ciocolata. Copiii au intrat in bucatarie unde, impreuna cu un maestru bucatar au invatat cum din cateva ingrediente poti obtine trufele de ciocolata. Apoi, cat timp s-a lasat compozitia la rece, Alina Darian le-a citit (bilingv) povesti. Si cand povestile au fost gata, si trufele au fost gata. Delicioasele trufe au disparut ca prin farmec, parintii reusind sa guste cateva frimituri si sa noteze din zbor reteta.
Eu am avut noroc. Cu doi copii, unul care s-a ferit de cacaoa de pe trufe si unul care mi-a pastrat o trufa intreaga. N-o sa credeti, dar Cristian a fost cel care n-a mancat din trufe. Iar Mihai a tinut minte reteta si nu s-a lasat pana n-am cumparat toate ingredientele. Amandoi apoi mi-au servit o lectie de bucatareala cum nu cred c-o sa mai vad prea curand.
Asadar, notati ingredientele:
- 140 g unt
- 330 g smantana
- 400 g ciocolata neagra (75% cacao) - noi am combinat ciocolata de menaj cu o ciocolata milka
Se topeste untul pe foc, se arunca peste bucatile de ciocolata. Stingem focul si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata. Apoi se pune smantana si se da la rece o zi, si abia atunci se fac mingiute si se tavalesc prin cacao (sau nu, depinde de gust).

Atentie cand dati copiilor sa amestece ciocolata cu untul, craticioara si compozitia sunt inca fierbinti:



Competitie mare, fiecare vroia sa amestece:




Nu am reusit sa umplem farfuria cu trufe, s-au terminat mai repede decat s-au modelat. Pana la urma se mananca foarte bine si cu lingurita direct din oala...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu