luni, 21 martie 2011

CLASIC E FANTASTIC

Intradevar e fantastic!
Pe mine m-a coplesit Ateneul, pe care l-am vazut ieri prima data. Si-s bucuresteanca cica...
Mi-a placut tot. A fost emotionant cum marele dirijor s-a pus la mintea copiilor si-a facut tot ce i-a stat in putinta sa-i faca sa inteleaga si sa iubeasca muzica pe care le-o transmitea. Nu ma pricep la muzica, dar mi-a placut si-am simtit cu toti porii ca a fost cantata cu drag si mult profesionalism. Orchestra Filarmonicii George Enescu nici nu cred ca putea sa cante altfel. Si s-a topit toata cand au intrat pe scena micii dansatori... Si noi la fel.
Mihai a ratat spectacolul acesta. In locul lui a mers un prieten de-al lui. El a mers la Opera cu colegii de scoala, unde a vazut Hansel si Gretel. Tot drumul mi-a povestit cu lux de amanunte piesa, atat de entuziasmat cum nu l-am mai vazut de mult. Abia astept sa-i vad reactia cand o sa mearga data viitoare cu noi la Ateneu.
Cristian in schimb a fost cu noi. A stat cuminte in brate la mine si-a avut cateva piese la care parca nici nu respira, asa atent era. I-au placut instrumentele. A descoperit si pianul, in spatele harpei.
Dupa-amiaza si-au povestit unul altuia spectacolele. Au fost scumpi tare.
Aseara Marius gasise la Ada fotografii si melodiile din spectacol, asa ca am stat toti 4 si ne-am minunat, si i-am povestit lui Mihai...
Felicitari tuturor celor care se zbat sa realizeze astfel de spectacole!
Mi-ar place sa cred ca au fost filmate si vor putea fi vazute de mult mai multi copii decat pot incapea in Ateneu. Sau poate vor fi reluate. Ce vis frumos!