duminică, 6 decembrie 2009

MOS NICOLAE

Ora 7,30. Cristian se ridica din pat si da peste tati in camera de alaturi.
- Tati, n-a venit Mos Nicolae. De ce n-a venit?
Peste cateva secunde aud:
- A veniiit! Mihai, vino repede! Mihaaaai! A venit Mos Nicolae!
Ma ridic buimaca si ma uit la ei. Nu vad inca tot ce-au primit. Le descopera pe rand si le compara. Nu-s la amandoi la fel... Ciocolata lui Cristian este altfel decat a lui Mihai. Pentru ca nu le place aceeasi ciocolata. Dar acum par sa nu mai stie asta. Pana la urma fiecare isi alege ceva:

Cristian s-a bucurat mult de tot ca a primit Omida mancaciosa. Mihai si-a luat robotul si l-a si asamblat. Apoi l-a asamblat si pe al lui Cristian. Cascavalul l-am desfacut eu, apoi a devenit brusc foarte interesant. Incepusem sa-mi fac griji ca nu mai ajungem la spectacol.In parcul Titan ne astepta o ciocanitoare pe care am studiat-o cu atentie, asa ca am mai intarziat putin:Dar am ajuns la timp si bine am facut. Piesa de azi s-a numit "Cand jucariile spun PA" si s-a jucat la cinematograful Gloria, acolo unde se tin acum reprezentatiile Teatrului Ion Creanga.
Specatacolul de teatru a fost total. Actorii au jucat minunat, toata sala a cantat si-a rezonat cu ei la toate incercarile prin care au trecut personajele. Toti copiii, de la cei mici de 3 ani pana la cei mai mari (ca Mihai al meu) i-au incurajat si au protestat cand au fost nedreptatiti. Este o comedie muzicala emotionanta la care merita sa mergeti cu copiii (mai ales cu cei care strica jucarii).

PERLE

Eu in rochita, gata de plecare la petrecerea lui Mihai. Se uita uimiti la mine, apoi unul spre celalalt si Cristian spune:
- Mihai, ai mai vazut-o asa pe mama?
Speriata ma uit la ei cum ma examineaza pe toate partile.
- Nu-i asa ca e foarte frumoasa?
Si-apoi aud ce-l mai dulce cor: mami, esti foarte frumoasa!
4 decembrie 2009

Mos Nicolae se pare ca a trecut intai pe la Bica, si a lasat la ea o punga cu fructe si cioco. Cristian examineaza cu atentie si apoi exclama fericit:
- U'aaaa!!! Nu e nici un bat aici!
Cristian, 5 decembrie 2009 ora 17,00.

- Mamii, Mihai zice ca a vazut pe geam o sanie trasa de doi reni.
- Da, chiar am vazut!
- Si a auzit si-n sufragerie ceva...
5 decembrie 2009

- Dar mami, suntem asa de curiosi, nu o sa putem sa adormim...
Mihai si Cristian surprinsi de mana, pe intuneric, langa ghetute
5 decembrie 2009, ora 11,45