marți, 19 octombrie 2010

CALATORIE PRIN CURCUBEU


... acesta este desenul lui Cristian pentru un concurs in care trebuia sa deseneze personajul preferat dintr-o poveste!

"Calatorie prin curcubeu" este o poveste minunata scrisa de Ada Demirgian. Este a doua carte pentru copii care-i apare la editura Aramis si are toate atuurile sa depaseasca succesul "Povestilor Drei. Firicel".

Cand am citit-o prima oara nu stiam ce ma asteapta. Copiii s-au lasat dusi de poveste, au intrat in joc si-au raspuns la ghicitori, iar la final m-au lasat cu gura cascata cand au inceput sa-l strige pe Pitic. Care Pitic? He heee... Cititi povestea si-o sa-l cunoasteti. Un singur lucru va spun, va deveni un personaj foarte prezent, va genera o groaza de intrebari si va v-a purta pe aripile imaginatiei mult timp.
Am regasit pe blogul Adei mesajul pe care i l-am trimis dupa prima lectura.
La noi povestea curcubeului a fost una din cele mai citite povesti. A aparut in diverse forme in joaca lor. Inca il mai cautam pe Pitic (nu va spunem numele, trebuie sa fiti buni detectivi si sa-l reconstituiti din poveste), de multe ori ma rugau sa le mai citesc povestea ca poate e ceva ce le-a scapat, si de-aia nu vine Piticul cand il striga. Eu cred ca vecinii nostri stiu cum il chema. La cat de des si la cat de tare l-au invocat copiii inainte de culcare, cred ca l-au cautat si ei doar doar s-or linisti si s-or culca.
Calatoria prin curcubeu este o aventura adevarata. Imaginatie, poezie, duiosie, si peste toate dorinta de-a intra in acea lume magica. O sa vedeti lumea inconjuratoare cu alti ochi, o sa recunoasteti franturi din lumea de basm in lumea noastra.
Copiii mei au fost fermecati pur si simplu. N-o sa uit niciodata cum il strigau pe Pitic, cata bucurie si incredere era in ochii lor.
Cartea "Calatorie prin curcubeu" va fi lansata pe 21 noiembrie - ORA 11,00 - la Targul de Carte Gaudeamus, editura Aramis.

V-o recomandam cu caldura!

Cat despre noi, abia asteptam! Cine stie, poate vine si Piticul...